Vizita jurnalistilor la Cramele Recas si Wine Princess

Prima vizită tematică a delegaţiei de jurnalişti din turism, dar şi din presa centrală, a avut loc vineri seara, la Crama Wine Princess. Un grup de 51 de persoane, lideri de opinie, au participat la o degustare profesională condusă chiar de directorul cramei, Balla Geza, totodată oenologul vinurilor Wine Princess. Situată în judeţul Arad, pe podgoria Miniş, vinurile Wine Princess sunt recunoscute uşor de publicul larg după „sticla în punga hârtie şi legată cu rafie”, astfel cum obişnuiesc să spună consumatorii mai puţin familiarizaţi. În ceea ce-i priveşte pe amatorii vinurilor, Wine Princess se traduce prin locul unde se face cea mai bună „cadarcă”.

Delegaţia de jurnalişti a avut prilejul să deguste în premieră vinuri ce nu au fost încă scoase pe rafturile magazinelor, alături de vinurile ce au adus prestigiu Cramei Wine Princess.

După ce au vizitat pivniţele şi au văzut şi linia de vinificaţie, jurnaliştii au degustat 10 vinuri: 3 albe şi 7 roşii. S-a început cu Mustoasă de Măderat, s-a continuat cu Pinot gris, Furmint de Miniş (un soi rar în România), s-a ajuns la gama Stone Wine, la Pinot noir din 2009, şi apoi Cadarcă de Miniş, Reserve conceput pentru HORECA. Un vin apreciat a fost Feteasca neagră din 2009, dar şi Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare (un alt soi rar în România). Degustarea s-a încheiat cu Cadarisima, care a făcut deliciul doamnelor.

Pe parcursul celor aproape patru ore, jurnaliştii au fost seduşi de carisma şi pasiunea dovedite de ghidul lor şi directorul cramei, Balla Geza. În timpul degustării, dar şi după încheiere, au aplaudat minute în şir prezentarea vinurilor.

Sâmbătă, în a doua zi a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, jurnaliştii s-au deplasat la Cramele Recaş, unde au fost întâmpinaţi de Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaş. În binecunoscutele podgorii bănăţene, invitaţii au degustat 7 vinuri, printre care s-au numărat şi cele medaliate la Concursul de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST 2012. S-a început cu Riesling italian din 2011, apoi cu Sauvignon blanc 2011, degustate în premieră. A urmat Chardonnay şi un interesant cupaj de 4 vinuri albe şi un roşu, adunate sub numele de Solo Quinta. Ultimele 3 vinuri, au fost Roze, Cabernet Savignon 2009 şi premiantul Cabernet Sauvignon 2011 „Castel Huniade”. Vinurile au fost însoţite de mâncăruri apetisante după reţete franţuzeşti şi internaţionale.

A doua zi a Salonului VINVEST (sâmbătă) a adus la Centrul Regional de Afaceri grupuri de vizitatori din ţară, delegaţii din străinătate, dar şi foarte mulţi iubitori ai vinului.

Tot sâmbătă a avut loc, într-un cadru festiv, decernarea medaliilor pentru vinurile câştigătoare la Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, ediţia a VII-a. După festivitate, aceste vinuri au fost degustate de jurnalişti şi invitaţi. În cea de-a doua parte a zilei, Revista Millesime s-a întâlnit cu cititorii, iar mai mulţi producători şi-au lansat vinurile din recoltele recente.

Duminică, 8 aprilie, în ultima zi a Salonului Vinvest au avut loc extragerile la tombole, în urma cărora câştigătorii au primit un număr de litri de vin echivalent cu greutatea lor, o excursie în Spania, cutii de vin. La tombola jurnaliştilor, norocosul câştigător a intrat în posesia unei sticle de vin spumant ce conţine foiţă de aur comestibil de 22 karate, oferită de vinescu.ro.