VINVEST – 10 ani aniversari

„O picatura de vin poate fi echivalentul unui ocean de intelepciune.” (Lucia Pirvu)

Salonul International de Vinuri VINVEST isi deschide pentru prima data portile in anul 2004, in urma unei idei nascute in 2003. Scopul:promovarea vinului in Romania. Evenimentul are loc in prima sala expozitionala din Timisoara, Expovest.

Odata cu aparitia Centrului Regional de Afaceri Timisoara, salonul se desfasoara in Sala Expozitionala a acestuia, pe o suprafata de 1000 de metri patrati.

Pe parcurs, VINVESTUL dezvolta mai multe proiecte: degustarile de vin prezentate de experti, asocierea corecta a vinului cu mancarea sustinuta de somelieri, promovarea vinului code2wine pe baza codurilor QR, implicarea jurnalistilor romani si straini in promovarea vinului si a consumarii vinului ca aliment, promovarea cramelor din Romania ca destinatii turistice.

Infiintarea Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice in anul 2006 reprezinta un pas important in dezvoltarea activitatii VINVEST-ului. Concursul se desfasoara pe parcursul a trei zile, juriul fiind alcatuit din profesionisti.

Revistele VINVEST inregistreaza prima aparitie tot in anul 2006. Sunt in numar de 3, se tiparesc peste noapte in Timisoara si prezinta vinurile, personalitatile si evenimentele din timpul salonului.

2010 este anul in care turismul viticol sau enoturismul castiga un rol important in desfasurarea evenimentului, iar cramele romanesti sunt prezentate si promovate ca destinatii turistice de exceptie.

In 2011 are loc Salonul National de Vinuri VINTEST Bucuresti, care se afla in prezent la a III-a editie si se desfasoara, dupa cum spune si numele, la Bucuresti. Locatia aleasa pentru cea de-a treia editie e Sala Palatului.

Numarul de vizitatori inregistrat de catre VINVEST in cei 10 ani de activitate este in jur de 50 000. Cei mai fideli vizitatori ai salonului sunt membri Clubului Degustatorilor de Vin Neautorizati ai societatii Vestik din Arad care vin in fiecare an la VINVEST inca din 2004.

Cele doua nume, VINVEST si VINTEST, poarta semnatura fotoreporterului Constantin Duma.

VINVEST 2013 – Editie Aniversara, un eveniment marca VINVEST, semnat Lucia Pirvu.