VINVEST in media: timpolis.ro

A început ca stagiar în domeniul pomicol. După multă muncă şi o dorinţă continuă de a inova, Lucia Pîrvu a reuşit să organizeze, în 2004, primul Salon Internaţio­nal de vinuri din Timişoara. De aici şi până la promovarea vinului românesc pe piaţa internaţională, nu a fost decât un pas.

De la inginer enolog la promotor al vinului românesc în lume

Salonul Internaţional de Vinuri Vin­vest a sărbătorit, zilele trecute, zece ani de activitate şi 30 de ani „de poves­te, vie şi vin”. Lucia Pîrvu, directorul general Vinvest, şi-a adunat prietenii şi colaboratorii la masă, într-o atmosferă relaxată, pentru a le vorbi despre pla­nu­rile sale în 2013, când va avea loc edi­ţia aniversară Vinves, şi pentru a de­gusta cele mai bune soiuri de vin, care au fost premiate la ediţia de anul acesta.

Pentru Lucia Pîrvu, prima dragos­te nu a fost vinul, ci şampania, mai pre­cis producerea vinului spumant. După ce a absolvit Facultatea de Horticultură şi după o stagiatură în domeniul pomi­col, „unde am constatat diferenţa între teorie şi practică”, au urmat zece ani de producţie la „Zarea” Bucureşti.