Degustare de vinuri – un eveniment marca VINVEST, semnat Lucia Pirvu

Timisoara, 16 martie. O suta de invitati speciali au participat joi, 15 martie, la o seara speciala de degustare a vinurilor participante la editia a IX-a a Salonului International de Vinuri Vinvest Timisoara.

In Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri Timisoara, consuli, manageri de companii cu capital romanesc si strain, sefi de institutii si jurnalisti au putut testa in avanpremiera 70 de vinuri oferite de 15 producatori romani si straini. Aceste vinuri, alaturi de multe altele provenite de la 24 de producatori si distribuitori, vor putea fi degustate in cele 3 zile ale Salonului International de Vinuri VINVEST, din perioada 6-8 aprilie, tot la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.

La seara de degustare, din cele 70 de probe, 15 vinuri au fost din productia 2011.

Au impresionat atat soiurile romanesti precum Feteasca Alba, Regala, Neagra, sau Tamaioasa Romaneasca, cat si Chardonnay, Merlot sau Shiraz. Alaturi de vinurile din cramele bine cunoscute de invitati, Jidvei, Recas, Wine Princess s-au gasit si vinuri din Franta, Italia, Chile si Australia, aduse de importatori sau chiar de producatori.

Daca invitatii romani au facut cunostinta cu vinurile straine, oaspetii ale caror origini sunt peste hotare au solicitat probe din soiurile romanesti. Aproape de miezul noptii, degustarile au continuat, de data aceasta intre cunoscatori, producatorii romani si cei straini au facut un interesant schimb de informatii si vinuri.

Si cum vinul bun trebuie insotit de bucate alese, maestrii bucatari din Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, coordonati de Virgil Tamas, s-au intrecut in feluri delicioase de mancare.

Evenimentul de degustare si editia a IX a Salonului International de Vinuri VINVEST Timisoara sunt organizate de S.C. VINVEST SRL sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Co-organizatori: Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania

Parteneri principali: Cramele Jidvei si Vincon Vrancea

Parteneri media principali: Radio Romania, Radio Romania International, Radio Romania Timisoara, Radio Romania Resita, Radio Romania Antena Satelor, Radio Romania Actualitati, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Casa Lux, Ioana, Locuinta mea, Secretele bucatariei, Casa de vacanta, Agenda, Tion, Timisoreni.ro Culinar.ro