Conversatie si Vin-19 decembrie 2012, Restaurantul Lloyd, Timisoara

Să stai cu cineva la masa – asta e o plăcere adevărată!” Antoine de Saint Exupery / Multumiri: Lloyd, Prospero, Napolact, Aqua Carpatica, Julius Meinl/ Multumiri si lui Marcel Neag pentru fotografii.

 

 

Lista vinurilor degustate: Crama Oprisor – Maiastru; Budureasca – Feteasca Neagra; Domeniile Anastasia – Merlot; Vincon Vrancea – Merlot; Wine Princess – Rose de Minis; Recas – Cabernet Sauvignon; Basilescu – Rose; Vincon Vrancea – Feteasca Regala; Crama garboiu- Traminer; Samburesti – Chardonnay; Jidvei – Feteasca Regala; Domeniile Boieru – Dry Muscat; Jidvei – Nec Ultra Plus Sauvignon Blanc.

Lucia Pirvu si VINVEST va invita miercuri, 19 decembrie 2012, ora 15.00, la conferinta de presa VINVEST 2013 care va avea loc la Restaurantul Loyd din centrul orasului Timisoara.

Editia Aniversara a Salonului International de Vinuri se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, in perioada 19 -21 aprilie 2013. Evenimentul va fi dedicat in totalitate celor 10 ani de activitate VINVEST si celor 30 de ani de experienta in domeniul vitivinicol ai Luciei Pirvu.

VINVEST 2013 aduce in atentia publicului si a participantilor urmatoarele evenimente:
1. Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, editia aVIII-a. 16, 17, 18 aprilie 2013, Centrul Regional de Afaceri Timisoara
Obiectivele concursului sunt:
– promovarea vinurilor, a bauturilor alcoolice de calitate, antrenarea partenerilor din piata vinului si a bauturilor alcoolice intr-o competitie benefica in folosul consumatorului
– educarea publicului privind caracteristicile si tipicitatea vinurilor romanesti, precum si caracteristicile bauturilor alcoolice
– folosirea imaginii concursului ca instrument de marketing pentru promovarea vinului si a bauturilor alcoolice medaliate, atat pe piata nationala, cat si pe cea internationala
– obtinerea unei imagini reale a pietei vinului si a unei perceptii clare a etichetei romanesti, ceea ce ajuta la educarea publicului in privinta consumului si achizitionarii unui vin medaliat

Se vor oferi :
– Marea Medalie de Aur la vin
– Marea Medalie de Aur la vin de vinoteca
– Marea Medalie de Aur la bauturi alcoolice

In cadrul Ceremoniei de Decernare a Premiilor vor fi nominalizati si evidentiati cei mai buni oenologi, in semn de respect pentru cei care au produs vinurile si bauturile alcoolice.

2. Gala Vinului Premium – eveniment in premiera!

Gala Vinului Premium va avea loc in data de 20 aprilie 2013 la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Vinul Premium – cel mai mare vin al cramei – va fi prezentat pentru degustare, intr-un cadru special amenajat. Fiecare crama va desemna oenologul sau somelierul care va descrie vinul in 15 minute. Publicul care va beneficia de aceasta degustare va avea posibilitatea sa se inscrie dupa data de 7 ianuarie pe site-ul vinvest – www.vinvest.ro – cu plata unei contravalori. Segmentul caruia ne adresam cu aceste Vinuri Premium se regaseste in grupul oamenilor de afaceri iubitori de vin. Va fi invitat si cate un reprezentant de la fiecare crama producatoare de vin participanta la salon.

3. Enoturismul in zona de vest a tarii

Cu ocazia salonului VINVEST, un grup numeros de jurnalisti din mass-media nationala si locala, toti cei care s-au alaturat promovarii din luna noiembrie, vor fi invitati pe parcursul celor 3 zile la Timisoara. De asemenea, pentru grupul de jurnalisti vor avea loc deplasari la cramele din vestul tarii, crame care la acest moment prezinta un mare potential in domeniul vinului, dar si al turismului viticol.

Cei 30 de ani de activitate ai Luciei Pirvu – „Doamna Vinului Romanesc” – cum a fost numita de catre dl. profesor Viorel Stoian, presedintele de onoare al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) , vor fi sarbatoriti alaturi de personalitati din domeniul viei si vinului in cadrul Ceremoniei de Deschidere Oficiala a salonului care va avea loc vineri, 19 aprilie 2013, ora 12.00, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.